Във висшите военни училища великденските празници преминават при спазване на всички противоепидемични мерки

С военно-приложни игри, спортни надпревари на открито, боядисване на великденски яйца, часове по самоподготовка и други активности преминават дните на великденските празници за курсантите от Националния военен университет „Васил Левски“ във Велико Търново. Всички мероприятия по отбелязването на Възкресение Христово се провеждат при спазване на противоепидемичните мерки, обявени от здравните власти, за недопускане разпространение на коронавирус COVID-19.
Курсанти от факултет „Общовойскови“ на НВУ проведоха в района на университета във Велико Търново военно-приложно състезание на тема „Движение по азимут“. В него се включиха десет отбора, съставени от курсанти от всички курсове и специализации на факултета. Заедно със съдиите и „противниковите“ групи, общо участие в надпреварата взеха близо 100 курсанти. След старта, даден от началника на НВУ полковник Иван Маламов, и преодоляване на различни препятствия, първите три отбора в крайното класиране получиха специална награда, осигурена от ръководството на военния университет. Всички участници в надпреварата бяха екипирани със средства за лична защита и средства за балистична защита. Сценарият на военно-приложните игри бе със специален „великденски“ момент, а участието в тях допринася за изграждането на лидерски качества и бойно-приложни умения, необходими в процеса на подготовката на бъдещите офицери.

Военно-приложни игри проведоха и курсанти от факултет „Артилерия, ПВО и КИС“ на НВУ „Васил Левски“ в района на университета в Шумен. В надпреварата участваха отбори, съставени от по 25 души от всички курсове и специализации на факултета.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *