19049 четения

Първи смъртен случай от коронавирус във Велико Търново

Почина 74-годишната пациентка с коронавирус от Велико Търново, която тази седмица бе диагностицирана. Това става ясно от данните на здравното министерство към 17:00 часа, по информация на Националния оперативен щаб за борба с COVID-19. Тя бе лекувана в МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“, страдала е от хронична обструктивна болест, диабет, хипертония и сърдечна недостатъчност. Преди няколко дни състоянието й се влошило, потърсила медицинска помощ, приели я в стационара и установили, че има пневмония. След това тестът й за коронавирус бил положителен. Болната бе поставена на апаратна вентилация.

От по-рано доказаните инфектирани – четирима са изписани след терапия в здравно заведение, други четирима са под домашно лечение, а една жена е в МБАЛ „Св. Иван Рилски“.

679 са карантинираните в областта, а мярката е изтекла за 1608 души.

Диагностицираните с коронавирус у нас са вече 846. От тях 244 се лекуват в болници, а 34 са настанени в интензивни отделения. Заразените здравни работници са 48. Близо 30 са случаите на инфектирани, на възраст под 18 години, а 14 са тези под 10 години.

Починалите лица, при които е потвърден COVID-19, са 41, като средната възраст на жертвите на болестта е 64 години.

Добрата новина е, че излекуваните са 141.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *