COVID-19 по света

Шотландски фермери изписаха инициалите на британската здравна служба със 150 овце

Семейство фермери успя да подреди 150-те си овце, за да изпишат инициалите на британската Национална здравна служба – NHS на хълм в Лас, областта Аргайл енд Бют в Западна Шотландия, съобщи в. „Дейли мейл“.

Те решили да го направят, за да изразят благодарността си и да повдигнат духа на местното население. Постижението никак не било лесно – успели да задържат блеещото си стадо в позиция едва от третия опит.

Боби Ленокс е очертавал буквите с бъги, а внучката му Кейт Никълсън е тичала по него с кофи храна. Животните са спирали да ядат и така постепенно са се оформили инициалите.

Дъщерята Кей Уилсън обясни, че всяка сутрин хранят овцете и те се нареждат след бъгито и го следват. Така им е дошла идеята да оформят буквите. Снимките е направил съпругът й.

„Опитвахме различни ъгли и накрая се получи – каза Кей Уилсън. – Смешно е, защото хората си мислят, че са го направили овчарските кучета“.

„Всеки четвъртък излизаме да ръкопляскаме на медиците, но никой не може де ни чуе. Този път искахме да направим нещо, което хората в района да видят“ – добави тя.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *