Велико Търново посрещна Великден със звън на десетки камбани

 

Велико Търново посрещна Възкресение Христово със звън на десетки камбани. Точно в полунощ на Великден старопрестолният град бе огласен, за да могат великотърновци да отбележат настъпването на най-светлия християнски празник от домовете си. Повече от 15 минути звъняха камбаните на крепостта Царевец и на всички църкви.

Кметът Даниел Панов и семейството му дадоха личен пример, оставайки си вкъщи на Великден. „Запалихме свещ пред иконата на Спасителя в нашия дом и се помолихме за здравето на всички великотърновци“, коментира Панов.

„Спасителят познава смъртта и я побеждава! Това е най-силният знак, че животът винаги стои над смъртта, че светлината, любовта, надеждата, добротата – те винаги побеждават. Те са наша крепителна сила и осмислят света, в който живеем!

Затова Великден е най-светлият християнски празник, а Христовото възкресение озарява душите ни!

Бъдете здрави и благословени, добронамерени в мислите и действията си. Грижете се за вашите близки и семейства. Бъдете солидарни с хората в нужда. Отворете сърцата си за любовта и светлината, която Христовото възкресение ни носи“, обърна се към великотърновци Панов чрез социалните мрежи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *