Единадесети заразен с коронавирус в област Велико Търново, жена от старата столица

Диагностицираха с коронавирус още един пациент в област Велико Търново, информира генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски, ръководител на Националния оперативен щаб за борба с COVID-19. Така заболелите в региона от началото на пандемията стават 11. Новият случай е на заразен, който в момента се намира в домашни условия, тъй като проявява лека симптоматика, неналагаща болнично лечение. Става дума за жена на 53 години, родом от Велико Търново. Установяват се контактните й лица.

В петък в МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ почина 74-годишна жена от старата столица, лекувана от коронавирус. Пациентката е страдала също от хронична обструктивна болест, диабет, хипертония и сърдечна недостатъчност. Тя бе настанена е в отделението по реанимация и е поставена на апаратна вентилация, но въпреки усилията на лекарите, не успя да се пребори за живота си.

Останалите 9 заразени в региона са в добро общо състояние и само една жена от тях е в лечебно заведение.

Случаите на COVID-19 в България вече са 915, като новите установени инфектирани до 8:00 часа днес са 31. Близо 270 са настанени в лечебни заведения, а от тях 36 са в интензивни отделения. Най-много са заболелите в София. 54 процента от общата бройка са мъже, а почти 30 са лицата под 18 години. Най-младият пациент е недоносено бебе на 2 месец. Починалите са 43, а излекуваните 167.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *