194 четения

Испания вижда светлина в тунела

Броят на починалите за денонощие в Испания падна днес под прага от 400 души за пръв път от четири седмици, съобщи днес министерството на здравеопазването, цитирано от Франс прес.
За последните 24 часа са починали 399 души, болни от Ковид-19.
Броят на установените случаи на заразени с коронавирус надхвърли прага от 200 000 и те вече са 200 210. От тях са оздравели 80 587 души.
По данни на здравното министерство в Испания се правят по над 40 000 теста на ден. Фернандо Симон, началник на центъра за координация и извънредни ситуации в областта на здравеопазването към министерството, каза, че броят на новозаразените продължава да намалява, въпреки увеличаването на броя на тестванията, предаде Ройтерс.
Намаляването на броя на починалите, на хоспитализираните и на приетите в интензивни отделения облекчи здравната система, която бе обтегната до краен предел през последните седмици.
Част от голяма полева болница в сградата на изложбен център в Мадрид бе закрита в края на миналата седмица. Импровизирана морга на намираща се в близост ледена пързалка ще бъде затворена в сряда.
Испания влезе в шестата си седмица на карантина, която трябва да продължи до 9 май включително. На децата ще бъде позволено да излязат за пръв път да подишат чист въздуха на 27 април. Това ще стане при условия, които допълнително трябва да бъдат уточнени.

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!