Осем търновски автори участват в осмото издание на годишника „Любослов”

 

ОСЕМ ВЕЛИКОТЪРНОВСКИ ТВОРЦИ СА ВКЛЮЧЕНИ В ОСМОТО ИЗДАНИЕ НА ЛИТЕРАТУРНИЯ ГОДИШНИК „ЛЮБОСЛОВ”, КОЙТО ИЗЛИЗА В ЧИКАГО, САЩ. Те участват в алманаха със свои стихотворения и разкази.
С поезия са представени тримата преподаватели във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ д-р Александър Христов, проф. дфн Владимир Сабоурин, проф. дфн Сава Василев, както и известните български поети Снежана Иванова и Янислав Янков. Публикувани са разкази от Владимир Шумелов и Здравка Владова – Момчева.
Владимир Шумелов представя своя разказ „Тъндъртийф”, който вече има трета награда в Международния литературен конкурс на Салон за българска култура и духовност в Чикаго преди три години, а Здравка Владова-Момчева, която от 20 години живее и работи в Лондон, участва в изданието с разказите си „В търсене на Зеления Пун”, „Шосé деградé” и „Завръщане”. Текстове на тези двама автори присъстват на страниците на годишника от първия му брой до днес.
С откъс от роман в последния брой на „Любослов“ присъства и Миролюб Влахов-Миролич. Това за него е дебют в чикагското издание, а романът, който Миролюб Влахов подготвя за издаване, се нарича „Панталонките на Кати Ковач”.
Брой 8 на алманах „Любослов“ е излязъл от печат в края на март. В  своите 320 страници книга 8-а включва 47 автори от България, САЩ и други страни с поезия и проза, подредени по азбучен ред, със снимки и биографични данни.

Алманах  „Любослов” е издание на Съюза на българските писатели в САЩ и по света, базиран в американския град Чикаго, Илинойс. Българският писателски съюз в САЩ съществува от 2010 г. Основан е в Чикаго и е регистриран по всички закони на щата Илинойс и Федералните закони на страната. Основната му цел е да популяризира българската литература в Америка и по света, да подкрепя и насърчава творците на българското слово навсякъде, където живеят българи. От 2019 г. организацията носи името Лига на българските писатели в САЩ и по света. През 2020 г. писателската организация отбелязва своята 10-годишнина

 

 

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.