9 души засечени навън под карантина, жена излъгала, че отива на работа

Общо 9 души от областта са засечени от полицията през четирите дни на Великденските празници да се разхождат навън по време на карантина. В неделя в Горна Оряховица 48-годишна търновка е излъгала в декларацията си, че бърза за работа. При проверка на жената около обяд, тя е представила декларация, в която е посочила, че причината за пътуването й към Г. Оряховица е работа. При извършена проверка на посоченото работно място е установено, че по график във въпросния ден тя не би трябвало да е на смяна. Срещу нея е започнато бързо производство.

Трима мъже установиха служители на полицейските управления в Свищов и Г. Оряховица на 17 април по улиците, когато трябва да са у дома. В четвъртък следобед в Свищов служители на местното полицейско управление са извършили проверка на 60-годишен местен жител, поставен под карантина, но напуснал дома си. Същия преди обед в Г. Оряховица на КПП е извършена проверка на лек автомобил «Мазда», управляван от 49-годишен мъж от същия град. В хода на проверката е установено, че водачът е нарушил предписанията за поставяне под карантина. Наложената мярка е трябвало да изпълнява на адрес в с. Куцина.  В четвъртък около обяд в Г. Оряховица е установен още един мъж от Севлиево, който би трябвало да е в жилището си и да не го напуска.
На 18 април са засечени мъж и жена в Горна Оряховица и Камен, които също са нарушили домашната си карантина. На 19 април трима мъже от  Раданово също не са били в домовете си при полицейска проверка за спазване на наложена карантина от РЗИ. На самия Великден е засечен мъж от Горна Оряховица, който също е нарушили заповед на министъра на здравеопазването. По всички случаи са образувани досъдебни производства.

Мъж от Свищов и жена от Златарица вече са с повдигнати обвинения за същите нарушения. В хода на проведените разследвания са събрани достатъчно данни, че двамата на два пъти са нарушили наложени им мерки против разпространението или появата на заразна болест, като са напуснали домовете си, където е трябвало да пребивават за определен срок от време. След доклад на материалите по двата случая в съответните прокуратури, двамата са привлечени, като обвиняеми, наложени са им мерки за неотклонение «подписки».

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *