Рекордьор на Гинес изхранва цяла улица с гигантски зеленчуци

Трикратен рекордьор на Гинес, отличен за отглеждането на гигантски зеленчуци, сега използва тайните си сили, за да изхранва цяла улица по време на карантината заради новия коронавирус, пише в. „Дейли стар“.

Четиридесет и една годишният Кевин Форти от Южен Уелс обикновено пази тайните – и семената си, за себе си или ги продава онлайн. След като вижда опразнените от презапасяващи се граждани рафтове в магазините преди въвеждането на ограничителните мерки, щедрият мъж решава да използва огромните си зелки и моркови, за да изхранва съседите си.

Кевин Форти понастоящем отглежда в оранжерията си гигантско червено цвекло, резен от което ще предостави през идните седмици на всеки комшия от улицата, на която живее.

Рекордьорът освен това раздава на съседите си семена от отличените си с награди внушителни моркови, репички, лук, марули, патладжани, домати, цвекло, пълзящ боб, грах, пащърнак и зелки. Форти ги учи и как да ги садят, надявайки се, че до четири или пет седмици комшиите му ще разполагат със собствена изобилна продукция от огромни зеленчуци.

Кевин Форти обикновено продава семена онлайн, като цената им достига до 32 лири за пакет.

Спецът по гигантски зеленчуци, който по професия е мениджър проекти, държи рекордите на Гинес за най-тежка люта чушка, най-дълга репичка и най-тежко червено цвекло.

Форти споделя, че се надява да вдъхнови ново поколение производители на гигантски зеленчуци. „Никой не знае колко дълго ще продължи това нещо. Хубавото на пандемията обаче е, че обедини нашата общност“, споделя рекордьорът.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *