370 четения

Коронавирусът в България: Временно се забранява влизането на хора и коли от Турция

От полунощ до 23:59 ч. на 26 април (неделя) се въвежда временна забрана за влизането в България на хора и превозни средства от Република Турция.

Забраната, издадена със заповед на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев, важи за граничните контролно-пропускателни пунктове Лесово-Хамзабейли, Капитан Андреево-Капъкуле, Малко Търново. Изключение се допуска за тежкотоварни автомобили, транспортни средства със специален режим на движение или превозващи хора, които се нуждаят от лечение, както и автомобили, изпълняващи хуманитарни мисии.

От днес започва свещеният за мюсюлманите месец Рамазан, който заради коронавируса ще премине без традиционното пътуване на хиляди изселници от Турция към България. В съседната страна до 26 април действат сериозни ограничения, като Истанбул и още 30 града са под карантина с тотална забрана за излизане навън. Повече за свещения месец четете тук.

По-рано днес министърът на външните работи Екатерина Захариева призова българските мюсюлмани да не пътуват до Турция за Рамазан, като изтъкна мерките срещу коронавируса в Турция като поставяне под 14-дневна карантина на всички, пристигащи от страни със зараза.

Източник: dnevnik.bg

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!