Във Велико Търново инвестират 1.3 милиона за нова туристическа атракция

Община Велико Търново инвестира в нова туристическа атракция. 1.3 млн е предвидено за разширението на Мултимедийния посетителски център, който ще нарасне двойно. Кметството кандидатства с проект по ОП „Региони в растеж“. Прогнозната стойност е над 1,3 млн. лв., а периодът на изпълнение е 30 месеца след подписване на договора. В новите зали, които се създават на етажа над сегашните, се предвижда визуализиране живота на различните социални слоеве през Второто българско царство, техните нрави, обичаи, бит и одежди. С помощта на съвременна аудиовизуална техника по-пълно ще се покаже богатата история на града от този период, неговата царственост, воинска слава и духовна мощ.

Интериорът ще се разнообрази с нови, богато декорирани фигури, с множество архитектурни детайли, атрибути и аксесоари, подходящо осветление и озвучаване на отделните елементи и композиции. С реализацията на проекта ще се увеличат посетителите на Мултимедийния център и ще се подобрят условията за достъп до културния живот на града.

4 thoughts on “Във Велико Търново инвестират 1.3 милиона за нова туристическа атракция

 • 23.04.2020 в 13:53
  Permalink

  Без летището няма да се промени много туризма. Хората нямат месеци ваканция искат бързо и удобно да се предвиждат.

  Отговор
 • 23.04.2020 в 14:45
  Permalink

  Кой знар каква глупост ще е, непрофесионална история. Пак да се усвои някой лев. Браво

  Отговор
 • 23.04.2020 в 16:17
  Permalink

  ще падне усвояване пак 🙂 то иначе защо живеем ако няма да усвоим някой лев

  Отговор
 • 23.04.2020 в 23:45
  Permalink

  Туризъмът след пандемията умира…..ако изобщо има край на пандемията, при този гаден вирус. Трябва инвестиране в устойчиви производства, храни, медицина и лекарства, особено наука и модерни технологии, в сигурност, образование и ВЪЗПИТАНИЕ…. Всичко друго са пари на вятъра.

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *