БСП – Горна Оряховица, продължава дарителската си инициатива в полза на медиците в града

Общинският лидер на БСП за България Огнян Стоянов, заедно с Милена Стоянова и Мариян Марков – членове на организацията, дариха от името на общинската партийна структура предпазни средства в помощ на медиците от ДКЦ – Горна Оряховица, и кабинета за неотложна медицинска помощ. Дарителският акт е продължение на започналата още в начало на извънредното положение кампания, целяща да подкрепи медиците, които са на първа линия в борбата с COVID-19. Преди повече от месец групата общински съветници на БСП за България започна дарителска инициатива, чрез която бяха осигурени финансови средства в полза на МБАЛ „Св. Иван Рилски”. Отделно от това, предпазни средства получиха и медиците от Спешната помощ в града.

„Диагностично-консултативният център и неотложният кабинет сякаш останаха в периферията на общественото внимание, а работата на медиците тук е от висока важност и не следва да се подценява”, обърна се Огнян Стоянов, към присъстващия медицински персонал. От своя страна д-р Стефан Донев, управител на диагностично-консултативния център, изрази благодарност и подчерта, че лекарите, работещи в кабинета за неотложна медицинска помощ, са едни от първите, които се сблъскват с пациенти със съмнение за коронавирус, тъй като именно те обслужват граждани през почивните дни и през нощта, когато личните лекари не са на разположение.

„Благодарен съм за всяка помощ в тази трудна ситуация. Безконтактният термометър и ръкавиците наистина бяха това, от което се нуждаем в момента, за да сме в състояние безопасно и качествено да си вършим работата“, заяви д-р Донев.

Катюша Зидарска, медицинска сестра, подчерта, че неотложният кабинет в Горна Оряховица обслужва още няколко общини, в това число Лясковец и части от Стражица, Златарица и Елена. „Множество пациенти със съмнение за COVID-19 първо посещават кабинета за неотложна медицинска помощ и чак след това, спазвайки разпоредбите, биват пренасочвани към Спешна помощ“, подчерта сестра Зидарска.

Местните социалисти заявиха, че и в бъдеще ще продължават с дарителските инициативи, насочени към медиците. Те благодариха на всички лекари, че въпреки трудностите в извънредната ситуация продължават да работят в името на гражданите.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *