14328 четения

Седемнадесети заразен с COVID-19 в област Велико Търново, мъж приет в болница

За още един заразен пациент с коронавирус в област Велико Търново, информира генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски, ръководител на Националния оперативен щаб за борба с COVID-19. Случаите за региона стават 17.

Новият заболял е мъж на 80 години, който вече е настанен за лечение в търновската болница. Издирени и карантинирани са контактните му лица.

Междувременно стана ясно, че обявените вчера сутрин инфектирани здравни работници в региона са три медицински сестри и санитарка от отделението по реанимация на търновската болница. 79-годишната жена, за която пък бе съобщено, е същата, която преди две седмици бе изписана след лечение на коронавирус в МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“. Пациентката се влошила вкъщи и се наложило отново да бъде хоспитализирана.

„Понякога изписаните се влошават, затова се налага да бъдат приемани отново в болница“, обясни ген. Мутафчийски. Той уточни, че 79-годишната жена е имала две отрицателни проби за наличие на болестта.

Доц. д-р Ангел Кунчев заяви, че е възможно това да е второ заразяване или реактивиране на вируса при пенсионерката.

От диагностицираните до момента излекувани към днешна дата са петима, трима са хоспитализирани, а останалите са с леки или безсимптомни форми и се лекуват в домовете си, като им е приложена и 28-дневна карантина. Едно от лицата, което бе на терапия в МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ – почина.

В региона са направени 347 изследвания за носителство на коронавирус с PSR тест. Под карантина са 392 души.

Общият брой на заразените COVID-19 в страната достигна 1171, като новите случаи за денононощието са 90. Битката с болестта загубиха 52 българи. Други близо 300 в момента са настанени за болнично лечение, а 37 от тях се намират в интензивни отделения. Излекуваните са 193.

Галина ГЕОРГИЕВА

Един коментар за “Седемнадесети заразен с COVID-19 в област Велико Търново, мъж приет в болница

 • 24.04.2020 в 13:58
  Permalink

  Гелът за Коне , фактически е за Коне, но се ползва от хората, има много добър ефект в ранния стадий на заболяването, намазват се гърдите и от мишниците надолу, също и врата. Ако има възпаление гелъг загрява и се чувства парите, но това после преминава, а именно се маже докато не пари павече. По време и след това се правят намазвания за профилактика. Дишането става все по леко и се усеща как става по леко на гърдите.
  Гелът е на немската фирма КRAUTERNOF
  PFERDEBALSAM
  WARMEND.EXTRA STARK

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *