678 четения

Студентите във ВТУ ще завършат летния семестър онлайн

Учебните занятия до края на летния семестър ще продължат да се осъществяват електронно заради продължаващата извънредна ситуация в страната. Това се казва в заповедта на ректора на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ проф. Христо Бонджолов. В заповедта се казва още, че редовната изпитна сесия за студентите в задочна форма на обучение след средно образование да бъде удължена до 17 май, с изключение на студентите от специалност „Право” – задочно обучение, за които редовната изпитна сесия се удължава до 21 юни. Променени са датите и на поправителната сесия за всички тези студенти.
Изпитите на студентите в редовна форма на обучение, приети след средно образование, остават по утвърдения график от 01 до 21 юни, а поправителната изпитна сесия да бъде удължена от 22 юни до 05 юли.
В заповедта си проф. Христо Бонджолов е указал датите за провеждането на държавните изпити на студентите и специализантите, които придобиват професионална квалификация „учител“, както и за първата държавна изпитна сесия за всички специалности.
Само по електронен път тази година ще става приемането на заявления за явяване на кандидатстудентските изпити. Това е възможно чрез системата e-прием до 29 май.
До края на юни 2020 г. да се преустановят всички масови мероприятия, провеждани във Великотърновския университет, в Педагогическия колеж в Плевен и във Филиала във Враца, включително конференции, дискусии, публични лекции, културни събития, спортни прояви и др., се казва още в заповедта. Забранени са и всички командировки и служебни пътувания в чужбина, както и приемането на чуждестранни преподаватели и студенти. Ректорът нарежда да бъдат отворени всички административни сгради на Великотърновския университет и администрацията да се върне на работа при спазване на предписаните санитарно-хигиенни мерки.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!