Зоопаркът в Ухан отвори врати, представяйки бебе пони на име Край на изолацията

Бебе пони е кръстено Край на изолацията, след като се е родило в зоопарка в Ухан – епицентъра на коронавируса, в деня, в който китайският град е освободен от строгите карантинни мерки, пише в. „Дейли стар“.

Зоологическата градина отново приема посетители и представя нови бебета животни, сред които е и понито с тематично име. Гостите трябва да докажат, че са здрави, да се съгласят температурата им да бъде измерена, да носят маски и да спазват дистанция.

Трогателно видео показва как кафявото пони с бяла звезда на челото стои неумело на крачетата си, гушейки се в майка си за утеха.

Зоопаркът в Ухан остана затворен в продължение на три месеца в разгара на пандемията от новия коронавирус. През това време освен понито, на бял свят са се появили и две бебета еленчета. Едното от тях е кръстено Ново начало. Другото, родено по-рано, се е сдобило с името Борба с епидемията.

Понито и еленчето са се родили с няколко часа разлика на 8 април – в деня, в който сериозно засегнатият от коронавируса град, останал изолиран от останалата част от Китай 76 дни, отмени строгите ограничителни мерки.

На този етап посетителите на зоопарка имат достъп само до огражденията на животните на открито.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *