42 четения

Ветеранът от Втората световна война Том Мур оглави британската класация за сингли

След като събра рекордна сума в полза на здравните служби в родината си, ходейки с проходилка в градината си, британският ветеран Том Мур постави още един рекорд – на 99-годишна възраст оглави британския чарт за сингли, предаде Франс прес. Той стана най-възрастният изпълнител, заел първо място в класацията.

Бившият капитан от британската армия Том Мур бе обявен за национален герой, след като събра почти 30 милиона британски лири в рамките на организираната от него кампания за набиране на средства за борещата с пандемията от новия коронавирус Национална здравна служба на Великобритания. От Книгата на рекордите Гинес оповестиха, че е поставил световен рекорд за индивид, събрал сам най-голяма сума посредством ходене с благотворителна цел. Той подобрява рекорда, регистриран през 1980 г. от канадеца Тери Фокс, който с протеза на единия си крак събрал 14,7 милиона канадски долара, прекосявайки пеш родината си за 143 дни.

Сега от Книгата на рекордите Гинес уточниха, че Мур, който е служил в Индия и Мианма, е застанал начело в класацията на рекордна възраст – 99 години и 359 дни. Той потърсил нов начин да събере средства за лекуващия персонал, като заедно с певеца Майкъл Бол и хора на Националната здравна служба на Великобритания изпълни песента „You’ll Never Walk Alone“ от следвоенен мюзикъл, станала химн на фенове на футбола и символ на взаимопомощ по време на пандемия. От сингъла са продадени 82 000 копия и това му отреди първо място в чарта. Видеоклипът към сингъла включва кадри от ходенето на Мур с проходилка в градината му в Бедфордшир и показва също десетки медици, които участват в хора на Националната здравна служба на Великобритания.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *