Гимназията по туризъм участва в проект за целите за устойчиво развитие

 

„Целите за устойчиво развитие – силата за младежко действие“ се нарича проектът, в който участва Професионалната гимназия по туризъм „Д-р Васил Берон“ във Велико Търново. Проектът е на Дружеството на ООН в България и се осъществява с подкрепата на Bridge 47 и Европейския съюз. Одобрените училища са 22 от страната, като от всяко участват екип от учител и ученик. В екипа на Гимназията по туризъм са Гергана Терзиева, ученичка от XIв клас, специалност „Туристическа анимация“ и инж. Славка Проданова, учител по икономически предмети.

През почивните дни учениците са участвали в онлайн симулацията „Политически форум на високо равнище за Целите за устойчиво развитие“. В края те са приели и резолюции, чрез които показват своята ангажираност по темите и желанието им за последващи действия.

Следващите събота и неделя е ред на учителите да споделят за инициативите на училищно ниво и да научат как по-лесно да преподават в час за ЦУР. Това ще стане по време  на онлайн семинара „Целите за устойчиво развитие в училище и извън него“.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *