И астрологията се включи в борбата срещу коронавируса

Притеснения за здравето и за загубата на работни места, цяр за любовна мъка – астролозите в Мианма трябва да дават своите предсказания за всички тези неща в условията на социална изолация, предава Франс прес.

Броят на астроложките консултации е скочил с 50 процента, увериха от „Баган иновейшън текнолъджи“, компанията която пусна специализирана апликация с два милиона потребители.

Звездите трябва да отговорят на много въпроси, свързани с коронавируса – дали близък или роднина се е разболял, дали ще могат да се завърнат на работа след края на ограничителните мерки. Любовта също е в центъра на многобройни терзания след настъпването на пандемията. Много граждани на Мианма се завърнаха в родината си, след като бяха на работа в Тайланд. Те се тревожат за местните си половинки, с които са се разделили. „Предлагаме им успокоение и вяра в бъдещето, като се опитваме да ги изкараме от депресията“, доверява един от двайсет и трите астролози от платформата,70-годишният Вин Зав.

Мнозина от звездобройците дават съвети как потребителите да се предпазят от зли сили и уроки. Сред тях фигурират подаряването на цвета, храненето на бездомни животни и др. Много астроложки студиа затвориха врати в Мианма заради пандемията и сега цялото търсене се поема от онлайн консултациите.

Астрологията е неразделна част от будистките поверия и от ежедневието на местните хора. Не правят изключение и най-високопоставените политически дейци на страната, които често вземат решения, консултирани с астролози.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *