COVID-19 по света

Изненадващо хората се хранят по-здравословно по време на пандемията

Хората се хранят по-добре в условията на изолация заради новия коронавирус, тъй като са по-склонни да изпробват по-здравословни рецепти, пише в. „Дейли стар“, позовавайки се на резултатите от проучване, направено във Великобритания.

Данните сочат, че внушителните 61 процента от британците са променили хранителните си навици по време на пандемията. Много от тях споделят, че през последните седмици храненето им е значително по-здравословно.

В условията на изолация не липсват индивиди, които се отдават на кулинарни експерименти и изпробват нови продукти и ястия за първи път.

Една осма от участниците в проучването на FLORA, обхванало 2000 души, казват, че по време на пандемията залагат на повече растителни алтернативи. Една четвърт наблягат на пресни продукти, надявайки се да стимулират имунитета си. Седемнадесет на сто от хората, които са променили хранителните си навици, са намалили консумацията на месо, а десет на сто – на млечни продукти.

Похапването между основните хранения също се е променило. Една пета от британците споделят, че залъгват глада си по-рядко. Тези, които продължават да го правят, все по-често залагат на плодове и зеленчуци, вместо на нездравословни изкушения.

Десет процента от участниците в проучването казват, че предпочитат сегашния си начин на хранене пред този преди пандемията. Петнадесет на сто възнамеряват да запазят новопридобитите си хранителни навици.

э

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *