Великобритания поръча 50 милиона иновативни теста срещу коронавируса

Правителството на Великобритания е направило обществена поръчка за 50 милиона иновативни теста за провеждане на анализи за наличие на антитела срещу новия копронавирус, съобщи в „Дейли мейл“. Експертите възлагат големи надежди на новите устройства, разработени от учени от Оксфордския университет и подходящи за използване при домашни условия.

Според изданието от капка кръв, взета от пръст на пациента, може да се установи наличието на антитела до 20 минути. Прототипът на устройството показва резултатите подобно на тестовете за бременност посредством чертички.

Участниците в британския консорциум за разработване на методи за бързо тестване са на мнение, че до месец юни могат да се произвеждат по 1 милион от тези артикули за седмица. А до края на годината да са пуснати на пазара до 50 милиона от тях. Тяхната цена ще възлиза на 10 британски лири (12,5 щатски долара) бройката.

Хората, при които тестът покаже присъствието на антитела , ще могат да заснемат резултатите и да ги изпратят на властите, за да бъдат съхранени в специална база данни за по-нататъшното следене на разпространението на пандемията.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *