8260 четения

Брожение в Спешна помощ в Павликени след раздаване на обещаните 1000 лв.

Напрежение цари в Спешна помощ в Павликени след като не всички са получили към фишовете си за заплати обещаните премии от 1000 лв. за борба с коронавируса, алармираха притеснени от центъра. Последните заплати били получени тези дни, но се оказало, че от шестимата шофьори само двама имат премия, а от 12-те фелдшери един не бил включен в списъка с обещаните от Бойко Борисов пари. Брожението е свързано и със санитарката на центъра в отпуск , която другите  замествали, но била включена в списъка с раздаване на хилядарката.

Всъщност парите са за март и началото но април, тогава екипите са имали само пневмонии. Първите установени случаи на Ковид -19 в общината са от 26 април –един случай в Лесичери и един във Върбовка. В Лесичери при възрастен мъж е отишъл екип от трима души от Спешна помощ, като двамата фелдшери са имали пряк контакт с болния, чиито роднини отишли да го видят тези дни от столицата и го заразили.

„ ..Няма нищо нередно и никой не е ощетен. Това, което съм получила по картони от Спешна помощ във В. Търново за хората от Павликени, е подадено и те са получили до момента по 1000 лева. Първите ни случаи с вирус са от тези дни, преди имаме само пневмонии. Спазвам указанията и няма как да бъда обвинена. Сега започваме изследвания на екипите при нас и се надявам всички да сме здрави. Другите колеги ще си получат премиите идния месец, а тези от Лесичери и Върбовка със сигурност, само дано всички да сме здрави, пак подчертавам”, каза Миглена Миронова, началник на Спешна помощ в Павликени.

Според разпоредбата на правителството на 1000 лв. премии имат право медици при следните условия. Трябва да са работили минимум 12 часа по график и да са участвали пряко в обслужване на болни с коронавирус или със съмнение за такъв.
В съответното населено място, в което работят, трябва да има доказани случаи на коронавирус или съмнение за такива.

Нели СУКОВА

4 коментара за “Брожение в Спешна помощ в Павликени след раздаване на обещаните 1000 лв.

 • 28.04.2020 в 11:14
  Permalink

  Санитарка в отпуск – 1000 лв….един от 12 фелдшери без награда….какво е това разделение….или надписваме само пневмонии от другите колеги фелдшери….това е БГ в 2020. А на тази стара мома Миронкова ли беше….като и трябва по-голям обръч и цитирам „ти за 1000 лв ли си?“….защо не ги подари на хора, които са в нужда или ги даде на онези, които са си ги изработили….горката…и в линейката не си иска да влиза….

  Отговор
  • 28.04.2020 в 14:52
   Permalink

   Същата ситуация се получи и в Спешното в Търново.

   Отговор
 • 28.04.2020 в 21:37
  Permalink

  Разпоредбата на правителството е ясно: Трябва да са работили минимум 12 часа по график и да са участвали пряко в обслужване на болни с коронавирус или със съмнение за такъв.
  Точно тези, които са участвали в обслужване на болен с коронавирус, за тях няма обезщетение.
  Кой контролира разпоредбите на правителството питам аз?

  Отговор
 • 07.05.2020 в 11:57
  Permalink

  „Да са участвали в обслужване на болни с коронавирус?“

  Всички болни с коронавирус доказани ли са?
  Имаше ли такова изискване за полицаите на КПП-тата, на които се плати допълнително?

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *