Петима търновски ученици с отличия от Националното състезание по философски есе

ВЪЗПИТАНИЧКАТА НА ЕЗИКОВА ГИМНАЗИЯ „ПРОФ. Д-Р АСЕН ЗЛАТАРОВ” ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО БОЯНА УЗУНОВА Е ЕДИНСТВЕНИЯТ ДВАНАДЕСЕТОКЛАСНИК ОТ ОБЛАСТТА, С ОЦЕНКА НАД 5,50 В Националния конкурс за философски есе. Състезанието е на Философския факултет на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий” и се организира за четвърта поредна година.
Според регламента, зрелостниците имат право да кандидатстват по избор в една от специалностите на Философския факултет на Великотърновския университет, като използват точките от това състезание. „Отново всички участници в състезанието за 12 клас ще получат сертификати с точкови и приравнени към шестобалната система оценки, за да могат да ги използват за кандидатстване във ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“ вместо оценката от ДЗИ, ако са по-високи. На участниците във възрастовата група на 10 и 11 клас, в която имаше и двама участници от по-малки класове, също ще изпратим сертификати, за да знаят до къде са и да имат стимул догодина да направят още по-силни есета. За лауреатите от 1 до 6 място и техните учители ще подготвим грамоти“, обяснява зам. ректорът на ВТУ проф. Вихрен Бузов, който е и председател на журито на състезанието.
В по-малката възрастова категория при учениците от 9,10 и 11 клас, сред най-добрите млади философи се нареждат Ива Петрова, Мария Пашова и Теодора Иванова, ученици на Профилирана езикова гимназия „Проф. д-р Асен Златаров” и Иван Данев от Природо-математическата гимназия „Васил Друмев“ във Велико Търново.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.