66 четения

До четвъртък времето ще се задържи променливо, с чести гръмотевични бури

В събота ще има променлива до значителна облачност. Предимно около обяд и след обяд на много места ще превалява краткотраен дъжд. Очакват се и гръмотевици. Ще духа слаб вятър от запад. Минималните температури ще бъдат между 8° и 11°. Максималните температури ще бъдат между 21° и 24°.

В неделя ще има значителна облачност, с превалявания от дъжд, придружен от гръмотевици. Късно след обяд и вечерта от запад на изток валежите ще спират и облачността ще намалее. Ще духа слаб вятър от запад. Минималните температури ще бъдат между 8° и 13°. Максималните температури ще бъдат между 20° и 23°.

В понеделник и вторник ще преобладава време с променлива облачност, с временни увеличения до значителна. На отделни места е възможно да превали слаб дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от запад. Минималните температури в понеделник ще бъдат между 7° и 10°, във вторник между 8° и 11°. Максималните температури в понеделник ще бъдат между 13° и 16°, във вторник между 20° и 23° .

В сряда и четвъртък ще има значителна облачност, с превалявания от дъжд и гръмотевици. Ще духа слаб вятър, предимно от западната четвърт. Минималните температури в сряда ще бъдат между 9° и 12°, в четвъртък – между 10° и 13°. Максималните температури в сряда ще бъдат между 16° и 19°, в четвъртък – между 20° и 23°.

Над западните и централни части на Стара планина в петък ще има променлива до значителна облачност. На места ще превали краткотраен дъжд. Ще духа умерен вятър от северозапад. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 14°. В събота ще има променлива до значителна облачност. Предимно около обяд и след обяд на много места ще превалява дъжд. Очакват се и гръмотевици. Ще духа умерен вятър от северозапад. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 12°. В неделя ще има значителна облачност с превалявания от дъжд и гръмотевици. Ще духа умерен вятър от северозапад. Максималните температури на 1200 м сутринта ще бъдат около 12°, през деня ще се понижават. В понеделник и вторник ще преобладава време с променлива облачност с временни увеличения до значителна. На отделни места е възможно да превали слаб дъжд. Ще духа умерен до силен вятър от север-северозапад. Максималните температури на 1200 м в понеделник ще бъдат около 10°, във вторник – около 12°. В сряда и четвъртък ще има значителна облачност, с превалявания от дъжд и гръмотевици. Ще духа умерен вятър от север. Максималните температури на 1200 м в сряда ще бъдат около 10°, в четвъртък – около 14°. Максималните температури на 2000 м. през целия период ще бъдат с около 6° по- ниски от температурите на 1200 м.

 

НИМХ – Филиал Плевен, ХМО – В. Търново

Дежурен синоптик: Николай Ятански

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!