51 четения

Поздрав за 1 май от Общински съвет на БСП – Велико Търново

Скъпи приятели, симпатизанти, съпартийци, другари!

На 1 май честваме Деня на международната работническа солидарност. Началото започва на 1 май 1886 г. в САЩ , когато левите работнически движения и синдикатите поставят пред властите и работодателите искането за официален осемчасов работен ден.

През настоящата 2020 година 1 май е по-различен, и същевременно по-близък до всеки един от нас.

Завоюваните права преди повече от век могат да бъдат изгубени заради половинчатите мерки на държавата, в лицето на управляващите и липсата на отношение към малкия и среден бизнес, към работещите от всички сфери, към младите хора, които се надяват да започнат работа.

Всички знаем, че извънредното положение е изпитание, но всеки човек се пита, какво ще се случи, когато отново улиците се изпълнят с хора. Къде ще отидат тези хора – до работните си места, или до бюрата по труда? Компенсациите са временна мярка, но имаме ли визия за перспективата след това?

Това са въпросите, които БСП като опозиция задава и подчертава, че кредитите не са панацея. Кредитите, взети от хората на наемния труд, са най-краткият път до загубата на всичко, добито с много работа и лишения.

Преди 134 години обществените и икономически постижения на работническото движение в търсенето на повече държавна защита са получени не с дарения, а с усилия и саможертви. Днес придобивките, които трудещите се хора имат, са част от планирането на всяко едно семейство, на всеки трудещ се човек, затова трябва да бъдат отстоявани и пазени.

Пазете се, бъдете здрави и не забравяйте, че сте важни, защото от вашия труд и работа зависи цялото общество. Изтъкваният от управляващите брутен вътрешен продукт се дължи на вас и вие сте хората, които трябва да държат сметка как и от кого той се използва.

 

Честит празник на труда!

 

Общински съвет на БСП – Велико Търново

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *