40 полицаи дежурят по 12 часа на седемте КПП-та край В. Търново, всички са получили бонуси за първа линия

1200 проблемни декларации предадени на НОИ и Инспекцията по труда за неверни данни, че хората работят

И в петък на КПП на изхода от В. Търново беше пълно с автомобили. Освен декларация служителите на МВР и ТОЛ проверяваха и за винетки.

40 ПОЛИЦАИ ДЕЖУРЯТ НА 7-ТЕ КПП-та НА ВХОДА И ИЗХОДА НА В. ТЪРНОВО ПО 12 ЧАСА. Служителите на МВР от Областната дирекция са от всички служби и от всички районни управления, без това в Свищов. На четирите големи КПП-та на дестинациите София – Варна и Русе – Стара Загора помагат и служители на ТОЛ системата. Така постоянно вече повече от месец е създадена организация за гражданите на излизане и влизане в областния град заради извънредното положение. Сред униформените за броени дни са били и стажанти от Академията на МВР, сред които и няколко дами. Младите униформени полицайки пък си намерили доста фенове в социалните мрежи след разпространи снимки на преминаващи граждани.

БЛАГОДЕТЕЛИ И ОБЩИНАТА ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО И ГОРНА ОРЯХОВИЦА ОСИГУРЯВАТ НА ПОЛИЦАИТЕ ЧАЙ, КАФЕ, ВОДА И ХРАНА. Така пандемията на пръв поглед през очите на полицията изглежда добре. А освен това тези дни всички, които отговарят на три критерия, са получили своите бонуси от правителството от 650 лева. Колко са тези полицаи от дирекцията на МВР в областта, не е ясно, но в страната са 15 000 души.

„Всички, които отговарят на критериите, са си получили до момента парите. Нямаме нито писмени, нито устни оплаквания от дежурни на КПП-тата. Не можем да кажем дали са засечени издирвани бандити, защото по анализ на риска се проверяват само декларациите с невярно съдържание. Те са хиляди и точна бройка не мога да посоча, но се съхраняват по дати и са подредени в определени помещения”, обясни главен инспектор Йосиф Павлов, началник на сектор „Охрана на обществения ред и Териториална полиция” в ОД на МВР в старата столица.

КЪМ МОМЕНТА ОБАЧЕ СА ИЗВЕСТНИ НАД 1200 ПРОБЛЕМНИ ДЕКЛАРАЦИИ НА ХОРА, ПРЕМИНАЛИ ПРЕЗ 7-ТЕ КПП-та. Те са предадени на НОИ и Инспекцията по труда. За 10% от тях са образувани преписки, които сега се разследват. Основните неверни данни в декларациите са, че безработни са посочили работно място, към което пътуват. То обаче или не съществува, или лицето в момента не е на работа там. Вече има два случая с повдигнати обвинения на жени от В. Търново и Г. Оряховица, които са написали в декларациите си, че отиват на работа. Образувано е и едно бързо производство, обясни още главен инспектор Павлов.

Нели СУКОВА

Сн. интернет

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *