Горнооряховският „Локомотив“ прати играчите си на борсата, ще доиграва сезона с юношите

Ръководството на горнооряховския „Локомотив” се раздели с повечето си опитни футболисти заради кризата, предизвикана от коронавируса. Отборът ще доиграва сезона с юноши, ако, разбира се, бъде подновен.

„За да спасим клуба в този много тежък за спорта период, предприемаме драстични мерки. С много от момчетата имаме договорка, че пак ще работим заедно, ако ситуацията се успокои и нещата върнат нормалния си ход. На този етап обаче нямаме никаква яснота дали първенството на Втора лига ще бъде подновено. Ако това стане, ще разчитаме само на няколко опитни играчи и повече на юношите от школата“, информира президентът на клуба Иво Димитров.

Запазен бе треньорският щаб, но с редуцирани възнаграждения. Първоначално бяха оставени четирима играчи с професионални договори – Иво Харизанов, Вълчан Чанев, Жак Пехливанов и Айкут Рамадан. Впоследствие клубът се раздели с капитана на отбора Иво Харизанов.

„Благодарим за всеотдайната работа през годините. За съжаление, гледаме в различни посоки в този момент. Пожелаваме на Иво Харизанов успех в следващите му начинания! Във връзка с тиражираната в интернет пространството информация, че ОФК „Локомотив“ (Г. Оряховица) няма да продължи първенството след отмяната на извънредното положение в България, това не е вярно и не отговаря на истината!“, съобщиха от ръководството на „железничарите”.

Извънредното положение заради COVID-19 отложи за неопределено време и Общото събрание на клуба, което трябваше да бъде на 31 март. То ще се проведе, след като отпаднат ограниченията за събиране на повече хора на едно място.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *