Водещи новиниГорещи новиниЗдраве

Извънредното положение в България няма да се удължава след 13 май

Няма да бъде удължавано извънредното положение у нас след 13 май. Това стана ясно по време на извънреден брифинг в Министерския съвет тази вечер.

По думите на здравния министър Кирил Ананиев предстои промяна в чл. 61 и чл. 63 от Закона на здравето.

„Предвижда се министърът на здравеопазването да определя условията и реда за задължителна изолация на болните от коронавирус, носителите на болестта, карантинираните и пристигащите от чужбина. Предвижда се и по предложение на главния държавен санитарен инспектор да се обяви извънредна епидемиологична обстановка. Ще се въвеждат мерки в цялата страна или в определени райони“, заяви Ананиев.

„Това е стъпка към нормалността. Мерките ще се определят от здравния министър“, допълни министърът на транспорта Росен Желязков.

„Остава да действа закон, който решава временни права и предимства за преодоляване на пандемията. Нормативните инициативи за преодоляване на заразата ще действат докато е необходимо“, обобщи финансовият министър Владислав Горанов.

Отлага се въшното оценяване след четвърти и седми клас.

Галина ГЕОГИЕВА

One thought on “Извънредното положение в България няма да се удължава след 13 май

  • Това е жестоко към живеещите в чужбина и работещи там, а искат да видят родителите си в България, а нямат на разположе много дни от, които 14 трябва да бъдат изолирани. Неможе ли да се помисли за заплащане на тест и да бъдат освободени от карантината. Вече чакаме месеци, а дали ще ни дачакат родителите ни? Моля да се помисли за това. Благодаря.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *