Професор иска оставката на кмета на Горна Оряховица заради закрито училище

ОСТАВКАТА НА КМЕТА НА ОБЩИНА ГОРНА ОРЯХОВИЦА ПОИСКА ПРОФЕСОР ПО ФИЗИКА ОТ ПОЛИКРАИЩЕ. Проф. Георги Георгиев започна да събира подписи от своите съселяни, провокиран от решението на Общинския съвет в Горна Оряховица да бъдат закрити две селски училища – това в Поликраище, което беше и средищно и носи името на светите равноапостоли Кирил и Методий, и ОУ „Отец Паисий“ в Писарево.

В подписката се настоява още Поликраище да излезе от община Горна Оряховица и да получи статут на самостоятелна община.

„Изразяваме омерзението си от предателите на България. Искаме оставка на кмета Добрев, на председателя на Общинския съвет Николов, на всички общински съветници, които са гласували да закрият нашето училище. Започваме подписка за излизане от община Горна Оряховица и за възстановяването на самоуправляващата се Община Поликраище, в която ние сами ще решаваме как ще живеем. Моля по съвест всички жители на селото, които са гласували за съветниците предатели, да оттеглят гласа си, а всички останали да подкрепят искането ни за оставка.

Не бяхме допуснати до сесията. Само директорката на училището е присъствала. Протестната подписка била скрита“, е написал проф. Георгиев във Фейсбук профила си.

Към апела се е присъединила и неговата сестра Марияна Георгиева. Двамата опитаха да се преборят за местното школо и от няколко дни публикуват моменти от неговата история и документални разкази за учители, които са оставили следа в образователното дело на Поликраище. Въпреки усилията им обаче училището днес беше закрито.

One thought on “Професор иска оставката на кмета на Горна Оряховица заради закрито училище

  • 04.05.2020 в 13:15
    Permalink

    Присъединявам се и за лоша сделка с Летището. Недопустимо е да се губят време и средства и да се задоволят нечий интереси. От такива зделки губим всички, освен тези дето са си прибрали парите и са казали ще видим….

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.