91 четения

Тръмп заяви, че близо 100 000 американци може да умрат от Ковид-19

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви вчера, че вече смята за възможно близо 100 000 американци да умрат от Ковид-19, след като броят на починалите надмина предишните му оценки, но изрази увереност, че до края на годината ще бъде разработена ваксина срещу новия коронавирус, съобщи Ройтерс.
„Ние ще загубим някъде от 75, 80 до 100 000 души. Това е ужасно нещо“, заяви Тръмп в ефира на телевизия „Фокс нюз“. В петък той бе изразил надежда, че по-малко от 100 000 американци ще умрат, а по-рано миналата седмица говореше за 60-70 хиляди жертви, припомня агенцията.
„Напълно уверени сме, че до края на годината ще имаме ваксина срещу коронавируса, работим активно по въпроса“, каза президентът. „Работим активно над това“, заяви Тръмп.
В отговор на въпрос как би реагирал на факта, че някоя друга държава може да създаде ваксина преди САЩ, той каза: „Все ми е едно. Просто искам да има ваксина, която да помага. Ако това го направи друга страна, шапка й свалям“. Тръмп отбеляза също, че САЩ си сътрудничат в това направление с Великобритания и Австралия, предаде ТАСС.

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!