ПРОГНОЗА ЗА ВРЕМЕТО НА 06.05.2020г.

Вечерта и през нощта облачността ще се увеличи. Ще духа слаб вятър от запад. Минималните температури ще бъдат между 8° и 11°. За В. Търново се очаква минимална температура около 9°.

В сряда, преди обяд и около обяд, ще има значителна облачност. На много места ще превалява краткотраен дъжд. Очакват се и гръмотевици. Късно след обяд и вечерта облачността ще намалее. Ще духа слаб до умерен вятър от запад . Максималните температури ще бъдат между 14° и 17°. За В. Търново се очаква максимална температура около 16°.

Атмосферното налягане бавно ще се повишава.

Над западните и централни части на Стара планина ще има значителна облачност. На много места ще превалява дъжд, над 1300 м – сняг. Очакват се и гръмотевици. Вечерта и през нощта срещу четвъртък облачността ще намалее. Ще духа умерен до силен вятър от северозапад. Температурите на 1200 м. сутринта ще бъдат около 10°, през деня ще се понижават. Максималните температури на 2000 м. ще бъдат около 5°.

На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 33.2° през 2015 г., а най-ниската измерена минимална температура е 1.5° през 1977 г.

Слънцето ще изгрее в 06 часа и 06 минути и ще залезе в 20 часа и 22 минути.

Фаза на Луната: две денонощия преди пълнолуние.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.