Мъж от Лесичери загуби битката с коронавируса

Общината в Павликени дари тестове на болницата и на медици в града

 

ПОЧИНА ТРЕТИ ПАЦИЕНТ, КОЙТО БЕ ДИАГНОСТИЦИРАН С КОРОНАВИРУС В РЕГИОНА, НАУЧИ „БОРБА“. Битката с COVID-19 загуби 68-годишният мъж от павликенското село Лесичери. Той бе на терапия в МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“. Приет е на 25 април в болницата с оплаквания от задух и общо неразположение. Освен от COVID-19 той е страдал от онкологично заболяване и хронични болести на белия дроб и бъбреците.

Случаят на 68-годишния мъж бе 19-ият обявен за областта. Неговата кончина идва само ден след като почина и друг жител на община Павликени, заразен с коронавирус.

„Осигурихме бързи тестове за близките на 68-годишния мъж от Лесичери, но те отказаха да бъдат изследвани. Пациентът, също като 80-годишния починал във вторник, ще бъде кремиран“, заяви за „Борба“ кметът на Павликени инж. Емануил Манолов.

Той информира, че близките на третия заболял от коронавирус в общината от село Върбовка, който е хоспитализиран в търновската болница, са се съгласили да бъдат изследвани със закупените от местната власт бързи тестове, а също така са получили и дезинфектанти. Къщите и дворовете на двете семейства са преминали обработка с биоцид.

ОБЩИНАТА Е ДАРИЛА И 40 БЪРЗИ ТЕСТА НА БОЛНИЦАТА В ПАВЛИКЕНИ И ДРУГИ 20 ЗА МЕДИЦИ ОТ ИЗВЪНБОЛНИЧНАТА ПОМОЩ. Чрез тях ще бъдат изследвани съмнителните пациенти, които влизат за лечение, и в случай че дадат положителен резултат, ще им се взимат проби за потвърждение чрез PSR метода в лабораторията в Плевен.

По отношение на заболелите към момента в региона общият им брой е 23. Те са жители на общините Велико Търново, Горна Оряховица, Лясковец, Павликени и Полски Тръмбеш. От тях седем са хоспитализирани. Всички те се намират в търновската болница. Под домашно лечение са деветима.

Карантинираните за период от 14 дни заради прибиране от чужбина или контакт с доказани заболели са 882-ма.

Галина ГЕОРГИЕВА

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.