Изписаха от търновската болница излекуван от коронавирус пациент

Изписаха 50-годишен пациент, който бе лекуван от COVID-19 в МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“. Терапията постигнала задоволителен резултат и настъпило клинично подобрение. След това е дал два отрицателна теста за наличие на болестта. В следващите 28 дни ще остане под домашна карантина, а след изтичане на този период ще бъде изследван отново.

Регистрираните лица с коронавирус в областта към 17:00 часа днес са общо 23.  Те са жители на общините Велико Търново, Горна Оряховица, Лясковец, Павликени и Полски Тръмбеш.

Жертвите на заболяването в региона вече са три. В понеделник срещу вторник през нощта издъхна 80-годишен мъж от Павликени. Той бе лекуван от COVID-19 в продължение на повече от две седмици, като преди това е пристигнал в болницата в старата столица с перитонит. Не е бил изписван, увери кметът на Павликени, инж. Емануил Манолов. Починалият е страдал и от атериална хипертония, диабет, а също така и бил и в състояние след прекарал мозъчен инсулт. Тази нощ пък битката с болестта загуби 68-годишен мъж от село Лесичери. Той е имал също онкологично заболяване. И двамата ще бъдат кремирани, допълва градоначалникът.
Карантинираните са 882.
Общият брой на диагностицираните в страната е 1778. Новооткритите са 20. В болнични условия са 352 души, а 38 – в интензивни отделения. Починалите са 84, а излекуваните 360.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.