8 май – Международен ден на Червения кръст и Червения полумесец

Наградени червенокръстци

 

Областният съвет на Български червен кръст – Велико Търново, поздрави всички доброволци и членове на БЧК по случай 8 май – Международния ден на Червения кръст и Червения полумесец.

„Доброволците са основата на нашата организация. Те подпомагат хиляди нуждаещи се, участват като ръководители и консултанти в нашата дейност. И обикновено вършат своята работа толкова добре и професионално, че ни карат да забравим, че са доброволци, отдаващи безвъзмездно своето свободно време и усилия.

Оценявайки огромните лични вложения на тези хора с големи сърца, БЧК им осигурява подкрепа, признание и възможности за развитие, така че тази работа да им носи не само удоволствие и удовлетвореност, но и да внася положителни премени в техния живот”, заяви д-р Бонка Попова, председател на Областния съвет на Българския Червен кръст във В. Търново.

По случай празника със звание „ Заслужил деятел на БЧК“ е удостоена Пенка Веселинова Денчева – председател на Общинската организация на БЧК – В. Търново.

Със званието „Отличник на БЧК“ са отличени червенокръстците Милена Ангелова Стоянова от Стражица, Цецка Вескова Георгиева от Горна Оряховица, Христина Цветанова Бонева от Лясковец, Нина Иванова Ковачева от Елена и Зоя Огнянова Иванова от В. Търново.

Званието „Млад отличник на БЧК“ получават Дея Константинова Колева, Пресиян Искренов Кашев, Сияна Стилянова Найденова, Георги Миречев Алексиев, Калина Миленова Иванова и Калина Димитрова Хинова от В. Търново.

Връчването на отличията се отлага за по-късен етап през годината по повод обстоятелствата, свързани с пандемията COVID – 19.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *