291 четения

9 души нарушили карантината за два дни, 35-годишна отива на съд

Девет души от областта са нарушили домашната си карантина за два дни, съобщи полицията. 7 лица, от които 2 жени и 5-ма мъже, са засечени на Гергьовден извън домовете си. Завчера при извършени проверки на адреси в селата Добри дял, Овча могила, Деляновци, Раданово и Свищов, на които имало поставени под карантина лица, е установено, че 7 от тях са нарушили предписанията.

Предния ден – на 5 май, мъж и жена от Добри дял също са нарушили заповед на министъра на здравеопазването. Във вторник при извършени проверки на адреси в селото е установено, че двете лица, поставени под карантина, са нарушили предписанията на РЗИ и са излезли от домовете си. По всички случаи са образувани досъдебни производства.

35-годишна жена от Златарица вече е обвинена в нарушаване на заповед на министъра на здравеопазването и чл. 355, ал. 2 от НК. В края на март тази година при проверка в жилището й същата не била установена на адреса, с което е нарушила предписанията на РЗИ. След доклад на материалите в прокуратурата във вторник тя е привлечена като обвиняема, наложена й е мярка за неотклонение „подписка“.

Н. ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!