Горещи новиниГорна ОряховицаЗдраве

Апел за помощ! Спешно се търси кръв за бременната жена, която скочи от четвъртия етаж на горнооряховската болница

Спешно се търси кръв за 29-годишната бременна жена, която скочи от четвъртия етаж на МБАЛ “Св. Иван Рилски” в Горна Оряховица. За това алармира майката на пациентката – Петранка Спасова.

“Нужна е много кръв. Без значение от кръвната група. Непрекъснато я кръвопреливат. Не са ни казали точното количество, което е необходимо”, заяви пред “Борба” жената.

Дъщеря й е настанена в отделението по реанимация на МОБАЛ “Д-р Стефан Черкезов”, вчера претърпя изключително тежка 3-часова операция и към момента живота й все още е в опасност, допълни Петранка. Тя призова всеки, който има възможност, да дари кръв, за да бъде спасена дъщеря й.

Момичето с е множество травми по цялото тяло – счупен таз, фрактура на челюстта,фрактура на глезен, гръдна травма, хемопневмоторакс, травма на черен дроб, счупени гръдни и лумбални прешлени.

По думите на отчаяната майка мъртият плод все още не е махнат от утробата на младата жена.

“Вече седем дни плодът стои в нея. Изпаднала бе в депресия, затова искаше да се самоубие. Детето бе чакано, дори купихме креватче. Това й е първа бременност”, заяви Спасова.

Тя допълни, че в момента медиците се борят да стабилизират състоянието на дъщеря й, а след това ще бъде транспортирана в УМБАЛСМ “Н.И. Пирогов”

Всеки, който иска да стане кръводарител на 29-годишната жена, може да го направи в кръвния център в търновската болница, който работи всеки ден от 8:00 до 13:00 часа. Желаещите следва да посочат името Десислава Иванова Бончева, за да са сигурни, че помагат именно на пациентката, която скочи от четвъртия етаж на горнооряховската болница.

Галина ГЕОРГИЕВА

12 thoughts on “Апел за помощ! Спешно се търси кръв за бременната жена, която скочи от четвъртия етаж на горнооряховската болница

 • Къде трябва да се даде кръв

  Отговор
  • В аптеката. Не четохте ли статията?

   Отговор
  • Била в депресия, искала да се самоубие… А детето в утробата й каква вина има за това, че е убила него?! Иначе било чакано, а му отне правото на живот? Ще ме извинявате, но това е абсурдно и ужасно безотговорно!!!

   Отговор
   • Много ми е яко, когато някой супер, ама супер не запознат се изказва грубо, арогантно и “супер компетентно”!!! Момичето е прието в болницата в Горна Оряховица и там след преглед се оказва, че плода е мъртъв нея! Това става в петък, госпожо! От петък до неделя тя лежи в Горнооряховската болница с мъртвото бебе в нея и чака понеделника сигурно, защото няма кой да я оперира! Няма кой – лекарите си почиват събота и неделя! В неделя жената е направила опит за самоубийство все още с мъртвия плод в себе си! Хайде да не пишете глупости!

   • Била е бременна, да, но при преглед са и казали, че плодът е мъртъв, и за това се е опитала да се самоубие, не пишете глупости преди да разберете истината

   • Щото пък вие сте много компетентни другите. Да плодът е бил мъртъв, но е била включена на системи за да се предизвикат контракции. И не, не се е опитала да се самоубие, а да избяга.
    Много е лесно да съдим наред без да се вгледаме малко във фактите…
    Когато не ни изнася винаги са ни виновни държавата и лекарите, но като се наложи тичаме към тях.

   • Разбра че бебето и беше мъртво затова се е самоубила горката

   • Ина, това, което казвате е много жестоко. Не казвате нищо за лекарите, които своевременно не са направили аборт, след като плодът вече е бил мъртъв, с което са застраши ли живота на момичето. Но това е нормално за горнооряховската болница, затрила много човешки животи поради некадърност. Дълбоко съжалявам за младата жена и дори не мога да си представя каква жестока драма е изживява. Ще има ли затвор за тези, които с без отговорността си са я принудили да посегне на живота си

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *