42 четения

Община Сухиндол участва в онлайн среща по международен проект

ВЪВ ВИРТУАЛНОТО ПРОСТРАНСТВО СТАРТИРА ПРОЕКТЪТ „YES – МЛАДЕЖИ ЗА ЕВРОПЕЙСКА СОЛИДАРНОСТ“, ПО КОЙТО ПАРТНЬОР Е И ОБЩИНА СУХИНДОЛ. Първата работна среща е трябвало да се състои в Италия, но заради международната обстановка, свързана с COVID-19, координаторите са взели решение всички участници да работят онлайн. Участниците обаче се надяват, че при благоприятно развитие на пандемията следващите срещи да се проведат по определения график. Предвидени са събития в Португалия, Гърция, Испания, Швеция, а заключителната среща ще бъде в Берлин.

„Младежи за европейска солидарност“ е двугодишна мрежа, създадена за дискусии, свързани с ролята на солидарността във време на кризи, както и за ефективността на съществуващите европейски политики и програми за подкрепа. В проекта участват 16 партньори от 13 страни. Очаква се в него да се включат 500 директни и 55 000 индиректни участници благодарение на международните събития за Деня на Европа, Деня на сътрудничеството на ЕС и Световния ден на справедливата търговия. Целта за повишаване осведомеността на гражданите ще бъде постигната с план, който включва четири международни събития. В тях ще се включат по двама младежи от всяка държава, които ще бъдат обучени за европейски аниматори за солидарност. В проекта са включени и две местни събития.

„Във време на пандемия доброволчеството е пример при нас, с който младите хора могат да се включат и да работят в екип в извънредно положение. Като целта е по този начин да покажат своята солидарност към хора в неравностойно социално положение. Това е една добра практика, която надгражда предишния проект, в който участвахме преди 10 години. Всичко това води до една устойчивост на тези проекти във времето, сподели в директната връзка кметът на Сухиндол инж. Пламен Чернев.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *