Горна ОряховицаОбразование

Община Горна Оряховица отвори системата си за прием на първокласници

ОБЩИНА ГОРНА ОРЯХОВИЦА ПУСНА ВЧЕРА СИСТЕМАТА СИ ЗА ПРИЕМ НА ПЪРВОКЛАСНИЦИ В УЧИЛИЩАТА НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОБЩИНАТА. Тя заработи без никакви проблеми и записването на най-малките ученици вече започна.

Системата определя условията, реда и критериите за прием в общинските училища. Критерият, който носи най-голям брой точки, е близостта по постоянен или настоящ адрес на детето до съответното училище. При регистрация на всяко заявление се прави и автоматична проверка в локалната база данни на Общината за достоверността на подадените адреси.

Ако подадените заявления са повече от местата, определен с училищния план-прием, тогава в сила влизат допълнителни условия, които носят определен брой точки.

Родителите имат време до 30 май да подадат заявленията си, като системата позволява те да редактират документите и да променят нещо по тях. Това няма да е възможно след 24 часа на 30 май, когато вече ще започне класирането. Първото излиза на 4 юни. След това на 14 юни ще бъдат обявени незаетите места и на следващия ден системата отново ще бъде отворена, за да бъде направено и второто класиране. Ако и след записването след него има останали незаети места, директорите на съответното училище ще има ангажимента да ги попълни.

ОКОЛО 240 СА ДЕЦАТА, КОИТО ТРЯБВА ДА ТРЪГНАТ В ПЪРВИ КЛАС В ГОРНА ОРЯХОВИЦА. В училищата в града са предвидени 12 паралелки за тях.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *