Вълна от съпричастност след публикация в „Борба“: 21 души дариха кръв за жената, която скочи от четвъртия етаж на горнооряховската болница

НА АПЕЛА ЗА ПОМОЩ, ОТПРАВЕН ОТ СЕМЕЙСТВОТО НА 29-ГОДИШНАТА ЖЕНА, КОЯТО СКОЧИ ОТ ЧЕТВЪРТИЯ ЕТАЖ НА МБАЛ „СВ. ИВАН РИЛСКИ“, ОТКЛИКНАХА ДЕСЕТКИ ХОРА. Веднага след публикацията в „Борба“ за нужда от кръв в Отделението по трансфузионна хематология на МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ отидоха кръводарители за момичето. Не всички от тях обаче отговаряха на критериите и някои бяха върнати, но 11 души станаха кръводарители в понеделник и още 10 във вторник. Заради многото желаещи да дарят кръв за пациентката Отделението по трансфузионна хематология е работило извънредно.

„Благодаря на всички, които станаха кръводарители за дъщеря ми. Безкрайно сме ви признателни и вярвам, че Бог ще ви възнагради за добрината. Засега необходимата кръв е набавена“, заяви майката на момичето Петранка Спасова.

Тя допълни, че има подобрение в състоянието на дъщеря й.

Г. ГЕОРГИЕВА

One thought on “Вълна от съпричастност след публикация в „Борба“: 21 души дариха кръв за жената, която скочи от четвъртия етаж на горнооряховската болница

  • 12.05.2020 в 11:15
    Permalink

    Прекрасно отразявате благодарността за кръводаряване, но е хубаво да се благодари и на Доброволните кръводарители от Великотърновската група!! А може би не знаете за нея? Ее..ние си оставаме в сянка , може би и проблемите с които се борим ежедневно!
    Все пак сме доволни, че спасяваме животи!Бъдете здрави!

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *