2921 четения

Камион се преобърна на пешеходна пътека в час пик във В. Търново

Камион с ремарке се преобърна в понеделник на оживено кръстовище във Велико Търново. Инцидентът станал около 17,30 часа на 11 май. Товарният автомобил не успял да вземе остър завой по една от лентите на пътния възел „Качица“, който поема и трафика по главен път София-Варна и се преобърнал върху пешеходна пътека. Возилото със старозагорска регистрация е превозвало отпадъци. Товарът му се е пръснал върху пътното платно, но пострадали като по чудо няма. На място незабавно са пристигнали полиция, огнеборци и линейка. Шофьорът на камиона е невредим, но е в шок.
Тепърва ще се изясняват причините за катастрофата. Предполага се, че камионът се е движил с висока скорост.

3 коментара за “Камион се преобърна на пешеходна пътека в час пик във В. Търново

 • 12.05.2020 в 11:59
  Permalink

  Не се предполага – влезе с малко по-висока скорост в кръговото за да не пропусне една черна малолитражка и мен, с мотоциклет, които бяхме в кръговото и вече обратният вираж на кръговото на излизане по посока София наклони ремаркето на камиона, ремаркето закачи едно стълбче с осветителна лампа и повлече съвсем камиона надясно и го обърна. Шофьорът беше с колан и беше видимо трезвен.
  Тия кръгови който ги е проектирал или акъл е нямал или не е виждал кръгово на живо. Там с мотор минавам с 20-25 км/ч, защото с по-висока скорост е много вероятно да падна.

  Отговор
 • 13.05.2020 в 6:10
  Permalink

  Чудя се до кога ще си затварят очите всички в този град за безумието, наречено кръгови кръстовища/май са две/ !! И кога този „специалист“, който го е направил ще си понесе отговорността? ? А този, който го е пуснал в експлоатация е за зат.вора !Или както винаги, като загине човек, някой пак ще се чуди защо стана така ??

  Отговор
 • 13.05.2020 в 13:48
  Permalink

  Teзи две кръгови са връх на тъпоумието .Направени с обратен вираж.Когато мога избягвам да минавам по тях. Помним времената,когато двете шосета се пресичаха под формата на буквата Х.Главният път беше София-Варна,съответно обозначен и се минаваше много по-лесно от сега.

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *