ОбразованиеОбщиниПавликени

Мащабен ремонт се извършва в СУ „Бачо Киро“ – Павликени

МАЩАБЕН РЕМОНТ СЕ ИЗВЪРШВА В МОМЕНТА В СУ „БАЧО КИРО“ В ГРАД ПАВЛИКЕНИ. Дейностите в сградата на училището съвпаднаха с периода, в който учениците са изолирани вкъщи. Когато се възстановят учебните занятия, младите хора на Павликени ще се върнат в напълно обновена и още по-приветлива училищна сграда.

Безвъзмездната финансова помощ е по Програмата за развитие на селските райони. Проектът е на стойност 1,15 млн. лв., от които 1,06 млн. лв. са за строително-монтажни работи.

В СГРАДАТА СЕ ПОДМЕНЯТ КОМПРОМЕТИРАНИ ПОДОВИ НАСТИЛКИ И ОБРУШЕНИ ВЪТРЕШНИ МАЗИЛКИ И Е ПРЕДВИДЕНО БОЯДИСВАНЕ. В подпокривното пространство на корпуса е предвидена нова топлоизолация, ще има и частични ремонти на компрометирани участъци по покрива.

Извършва се цялостно почистване на каменната фасада на учебния корпус и на физкултурния салон. Проектът предвижда външно топлоизолиране на пристройката за столова и кухня, а покривът ще се подмени изцяло с нов от термопанели.

Съществуващото осветление вече ще е енергоспестяващо, предстои подмяна на вентилацията в кухнята. Старите чугунени радиатори ще бъдат подменени с нови, алуминиеви, а прилежащата настилка около сградата ще бъде ремонтирана чрез монтаж на вибропресовани плочки на циментов разтвор.

С. МАРИНОВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *