Нощни обирджии отмъкнаха 72 000 лв. от месокомбината в Свищов, хванаха ги за три дни

Зад решетките са трима столичани, задигнали с кола парите от касата на фирмата

 

ПОЛИЦАИ ОТ В. ТЪРНОВО, СОФИЯ И СВИЩОВ РАЗКРИХА СВЕТКАВИЧНО КРАЖБА НА НАД 72 000 ЛЕВА ОТ КАСАТА НА МЕСОКОМБИНАТА В КРАЙДУНАВСКИЯ ГРАД. Гастрольорите Венелин В., Славчо Ш. и Николай И. са действали в нощта срещу 6 май. Те са от София и добре известни на МВР, а двама от тях са осъждани. Вероятно са научили за доставки от месокомбината в Свищов за търговската мрежа в столицата. Пристигнали в Свищов на 5 май. В касата имало над 72 000 лева от дневния оборот, които са задигнати. При ареста на престъпното трио в столицата обаче са намерени само малка част от крупната сума, научи „Борба“.

КРАДЦИТЕ СА В АРЕСТА ЗА 72 ЧАСА ПО ИСКАНЕ НА ПРОКУРАТУРАТА В СВИЩОВ И НАЙ-ВЕРОЯТНО СЪДЪТ ЩЕ УВАЖИ ИСКАНЕТО ЗА ПОСТОЯНЕН АРЕСТ НА ДРЪЗКИТЕ АПАШИ. Те са арестувани в къщите им в София на 9 май сутринта, а при двама от крадците са открити около 15 000 лева.

В нощта срещу Гергьовден, около 23 часа, престъпното трио разбило врати в предприятието и се добрало до офиса, където се намирала заключената метална каса. След това тя била разбита, парите откраднати, а апашите напуснали района с лек автомобил „Форд Фокус“.

Разследването по случая продължава, за да се изясни как крадците са научили за голямата сума пари и къде е сериозната част от плячката.

Нели СУКОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.