1686 четения

Италианската „Бонати“ изгради базата си за газопровода „Балкански поток“ в Горна Оряховица

Кметът инж. Добрев: „Търсят много работници от целия регион и плащат много добри заплати”

 

ЗА МЕН Е ОГРОМНО УДОВОЛСТВИЕ, ЧЕ ИТАЛИАНСКАТА ФИРМА „БОНАТИ“, КОЯТО ИЗГРАЖДА ТРАСЕТО НА ГАЗОПРОВОДА „БАЛКАНСКИ ПОТОК”, избра Горна Оряховица за своя база, това е важно за икономиката на региона, която се намира в трудна ситуация, коментира за „Борба“ кметът на общината инж. Добромир Добрев.

Офисите и техниката на компанията, която прави „Балкански поток“, вече са разположени в бившето поделение на Транспортни войски в железничарския град. В момента фирмата се подготвя за началото на активното строителство, което се очаква да започне до десетина дни. Италианците трябва да изградят трасето от Летница до Попово, като по график трябва да завършат работа до края на октомври. Началото на строителството се забави заради кризата с COVID-19. Всички специалисти на компанията преминават през 14-дневна карантина и ще започнат работа след поне два отрицателни теста. В базата са взети всички противоепидемични мерки и досега няма случай на заразен работник или специалист.

Италианската фирма започна кампания за масово набиране на работници от България, за което „Борба“ вече съобщи. Търсят се стотици общи работници и специалисти, повечето от които са разквартирувани в старата столица и Арбанаси. С набирането на кадри за нуждите на „Балкански поток“ са ангажирани всички бюра по труда в региона, трудови посредници и дори кметствата в областта. По първоначални данни се търсят над 700 души, като възнагражденията им започват от минимум 1100 лв., но в зависимост от дейността има множество бонуси и социални придобивки.

Италианската фирма „Бонати“ е сред най-големите изпълнители на проекти за полагане на тръбопроводи по целия свят.

Стилян НАЙДЕНОВ

Един коментар за “Италианската „Бонати“ изгради базата си за газопровода „Балкански поток“ в Горна Оряховица

  • 19.10.2020 в 8:37
    Permalink

    моля дайте адрес,е-мейл и телефон за връзка на Бонати България.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!