Отделението за болни от коронавирус в търновската болница остана празно

ВСИЧКИ ПАЦИЕНТИ, КОИТО БЯХА НАСТАНЕНИ ЗА ЛЕЧЕНИЕ НА КОРОНАВИРУС В СПЕЦИАЛИЗИРАНОТО ОТДЕЛЕНИЕ на МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“, са били изписани, научи „Борба“. Единственият хоспитализиран болен от COVID-19 в болницата се намира в отделението по реанимация.

Всички лекувани в стационара са дали отрицателни резултати на PSR тестове за наличие на заболяването и остават под 28-дневна домашна карантина. През това време състоянието им ще се следи от личния лекар, а след изтичането на периода пак ще бъдат изследвани за коронавирус за доказване, че напълно са се преборили с инфекцията.

Леките случаи, при които не се налага хоспитализиране, са 12. Пациентите се намират в домашна изолация и в случай, че проявят симптоматика, има готовност веднага да бъдат приети в болница.

Окончателно излекуваните до момента в региона са седем, а починалите са трима.

Карантинираните заради контакт с болен или прибиране от чужбина са 917 души, като мярката е отпаднала за 2506 човека.

Общият брой на диагностицираните от началото на пандемията в областта е 23. Вече цяла седмица няма констатирани нови случаи.

Галина ГЕОРГИЕВА

 

One thought on “Отделението за болни от коронавирус в търновската болница остана празно

  • 13.05.2020 в 13:41
    Permalink

    Това е много радостно, но задължителната карантина , за хората дето се ппебират да ведят и ппегърнат родителите си е истинско мъчение. Трябва да се измисли по друг вариант, за да се намали този период. Например всеки да си заплати ппобата за вируса, и да се съкрати времето. Ние не разполагаме с толкова свободно време , за да седим и чакаме, кой ще плаща за това? Отпуската е това което е . Моля се на ппавителството да разгледа тази забрана. Благодаря.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.