Инвалид държа под ключ един месец жена в Горна Оряховица

53-годишният Пламен се заканил да подпали дрехите на любимата си, ако си тръгне

 

ПОЛИЦАИТЕ СПАСИХА ЖЕНА, ДЪРЖАНА КАТО ЗАТВОРНИК ЕДИН МЕСЕЦ В ГОРНА ОРЯХОВИЦА. Нейният похитител я заключил в къщата си през април и я заплашил да подпали дрехите й, ако реши да си тръгне. Въпреки това преди няколко дни близки на 44-годишната Милена подали сигнал в МВР, че е изчезнала и нямат връзка с нея. Възможно било самата тя да е намерила начин да се свърже с роднини, без Пламен да я усети.

Драматичната развръзка станала на 12 май. При проверката от полицията в Горна Оряховица в дома на 53-годишния инвалид с ампутиран крак не било възможно да се установи контакт с него. Той отказал да съдейства и се наложило къщата да бъде разбита.

В жилището на добре известния на властите криминален тип била открита 44-годишната обявена за издирване жена във видимо тежко психическо и физическо състояние. Пред униформените тя обяснила, че е била държана против волята си на адреса и срещу нея е упражняван психически и физически тормоз от много време.

В хода на проверката е изяснено, че в началото на август 2018 г. Горнооряховският районен съд е издал заповед за защита от домашно насилие, в която се посочвало, че 53-годишният Пламен не трябва да осъществява тормоз спрямо потърпевшата, с която доскоро живеел на семейни начала. Сега той е задържан с полицейска мярка до 24 часа. По случая е започнато досъдебно производство за защита от домашно насилие, а прокуратурата в Горна Оряховица го остави зад решетките за 72 часа и вероятно ще иска постоянен арест.

Нели СУКОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.