Леката атлетика и таекуондото подновиха тренировки в Г. Оряховица

Състезатели от два горнооряховски клуба започнаха учебно-тренировъчен процес при спазване на противоепидемични мерки. Лекоатлетите от „Локомотив 55” тренират на пистата на стадиона, като групите са до петима души с един треньор, спазвайки разстояние от 2,5 метра един от друг, и без да се ползват уреди.

Тренировки подновява и таекуондо клуб „Хемус”, като ще ползва откритата площ пред залата по акробатика. Групите ще са до 10 души и при същите мерки за безопасност.

Останалите клубове все още изчакват и не бързат да се възползват от възможността да тренират групово на открито.

Всички бази, които се поддържат от Общинско предприятие „Младежки дейности, спортни имоти и прояви”, са готови да приемат трениращи във всеки момент, информира управителят на предприятието инж. Петя Богданова. Терените се косят веднъж седмично, независимо че не се ползват в момента, обработени са срещу бълхи и кърлежи. Общинското предприятие се грижи за стадион „Локомотив”, тренировъчните игрища над него, футболното игрище до обръщалото на автобус N 3, мултифункционалното игрище в квартал „Пролет”, игрището до бившето СУПЦ. Поддържа се спортното игрище, както и всички площи около хижа „Божур”.

В двумесечната пауза без състезания и тренировки служителите на общинското предприятие направиха със собствени средства и труд освежаване на голямата зала в спортен комплекс „Никола Петров”. Боядисани са теренът и вратите, претапицират се накъсаните кожени седалки, ще се подмени и балатумът по стъпалата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.