Хороскоп

Прогноза за месец май от астролога Станислав Климентов, специално за в. „Борба“

Между разумното придържане към правилата и лекомисления импулс да докажем правотата си

 

Лунна диета през май:

В дните от 1 до 7 май, както и от 23 до 31 май, Луната е нарастваща. Гладуването и диетите не дават желаните резултати. В този период хапвайте по малко и начесто, за да задвижите метаболизма. Не прекалявайте с приема на течности. В дните от 8 до 22 май Луната е намаляваща. Организмът се освобождава лесно от токсините, излишната вода и килограми. Подходящи дни за стартиране на дългосрочен хранителен режим или диета са 9, 10, 18, 19, 27, 28, 29 май. Подходящи дни за лунна диета са 7 май, фаза пълнолуние, 14 май, фаза последна четвърт, 23 май, фаза новолуние и 30 май, фаза първа четвърт.

Грижа за косата:

Погрижете се за външния си вид. Посетете козметика или фризьора си само при спазване на строги хигиенни мерки, за да не рискувате здравето си и това на вашите близки. Подходящи дни за подстригване на косите са 2, 3, 4, 5, 6, 10, 11, 12, 27, 28, 29, 30, 31 май.

Звездни аспекти за месеца:

Месец май ни намира объркани и раздвоени, но все още достатъчно дисциплинирани, за да се справим заедно с проблемите на обществото, с които сме длъжни да живеем и преодоляваме към момента. През първата, по-лека половина от месеца, сме повлияни от различни внушения и сме с разнопосочни нагласи. Задължително е да сме последователни в действията си и да не се разколебаваме от всяко мнение, което е различно от предишното. По-тежката част от месеца идва през неговата втора половина, когато Венера, Юпитер и Сатурн стартират своите ретроградни фази. Очаквайте коренни промени в настроенията си, в убежденията си и в действията си като резултат от променените ви мисли. Венера ни съветва да бъдем разумни и да не се впускаме в авантюри само защото са ни липсвали в последните седмици на физическа изолация. Нека не превръщаме малкия прозорец свобода в анархия. Ретроградният Юпитер в Козирог ни втълпява илюзорната идея, че можем и трябва да успяваме на всяка цена, без оглед на това с какво се сблъскваме и на кого вредим. Сатурн е ретрограден във Водолей и ни подканя повече от всякога да спазваме обществените норми и правила, за да не си предизвикаме сами проблеми заради действията си. Нека бъдем трезво мислещи и дисциплинирани.

 

ОВЕН

Действайте според правилата

Ограничението на свободата е основната причина през май да потърсите начин как да скъсате оковите и да се озовете отново в предишния си живот, който водехте допреди месеци. Сами ще се убедите, че ситуацията е толкова променена, че нищо старо няма да се върне такова, каквото е било. През втората половина от месец май бъдете по-дисциплинирани и не постигайте целите си, потъпквайки нечии принципи и излагайки някого на опасност. Действайте според правилата, за да си спестите драмите и главоболията, които сами можете да си създадете.


ТЕЛЕЦ

Не започвайте любовна връзка

Основните ви притеснения са за вашето финансово състояние и главно поради тази причина ще търсите по всякакъв начин възможности за реализация. Не рискувайте здравето си, както и здравето на вашите близки в стремежа си да спечелите някой друг допълнителен лев. През втората половина от месеца не давайте живот на една вече издъхнала в миналото ви любовна връзка. Не е сега моментът нито да се завръщате към отминали и заздравели рани, нито да осъществявате непроверени контакти.


БЛИЗНАЦИ

Лишете се от свободно време

От една страна, изолацията започна да ви допада, защото стана част от ежедневието ви. От друга, липсата на физическа комуникация и пътуванията ви липсват най-много в момента. Налага се да издържите още малко и да жертвате замислените за този период от годината пътешествия за една устойчива кауза. Втората половина от месеца се оказва доста изнервяща. Желанието да се изявите по най-добрия начин в службата среща стената на трудности, проблеми и неволи. Не се комплексирайте, а се борете докрай. Преборете желанието си за анархия с още по-продуктивни действия. Свободното време няма да ви се отразява добре.


РАК

Спрете бунта

Въпреки че сте доста изнервени на моменти, месец май ви заварва в добро настроение и благоразположение на духа. Свикнали вече да прекарвате повече време в дома си и с близките си, вие неусетно започвате да обичате още повече къщните си дейности. Проблемите идват през втората половина от месеца, когато трите ретроградни планети започват да „ваят“ изцяло по друг начин вашите нагласи. Да ви правят по-непокорни и свободолюбиви. Все пак, спазвайте обществените норми, за да не се налага да плащате глоби и санкции, а и, не дай Боже, да жертвате здравето си.


ЛЪВ

Спестете си проблемите

Месец май ви носи промени в нагласите и настроенията. Още през първите му дни вие започвате да работите по освобождаването от излишни предразсъдъци. Лошото е, че сте склонни да повярвате прекалено много в своите гледни точки и да пренебрегнете тези с обществена значимост. През втората половина от месеца е повече от недопустимо да живеете в свой измислен свят, където властват ваши лични правила. Не спазвате ли обществените норми, със сигурност ще влезете в конфликти както с близките си, така и с хората от кръга, с който общувате ежедневно.


ДЕВА

Проблеми с колегите

Постарайте се да свършите по-голямата част от важните си задачи за месеца през първата му половина. Това е и по-благоприятното време за провеждане на важни разговори. Хората ще ви разберат по-добре и ще са готови да откликнат на молбите ви. Втората половина от месеца е доста по-трудна и силно ще размести пионките в личните ви взаимоотношения. Пригответе се за проблеми в разбирателството с колегите и ръководството. Вашето неподчинение на нормите може да ви причини по-голяма изолация от тази, в която се намираме.


ВЕЗНИ

Слушайте съветите на близките

Ако април беше месец на промени в социалните контакти и той ви донесе доста позитивни емоции и благоприятни мигове, то през май ще трябва да обърнете повече внимание на сериозните неща в живота си. През втората му половина вашата управителка Венера започва своята ретроградна фаза. Ограничете контактите и общуването с много хора. Изолирайте се за момент, за да избегнете загубите, които можете да си причините от постоянното предоверяване, характерно за вас. Слушайте съветите на близките си. Те винаги ще бъдат зад гърба ви.


СКОРПИОН

Бизнес

През май сте отзивчиви, контактни и добронамерени. Бъдете по-резервирани към колегите си на работното място, особено ако ви искат пари назаем или ви предложат сътрудничество с финансова цел. Целта е ясна – желаят да градят успехите си на ваш гръб и да ви измамят. Ако започвате бизнес, то той трябва да е едноличен и да го започнете преди 14 май, за да си гарантирате бъдещия успех. И все пак, бъдете по-предпазливи и консервативни в очакванията си. Втората половина от месеца изисква да сте дисциплинирани. Не се отпускайте и спазвайте мерките за сигурност.


СТРЕЛЕЦ

Не сменяйте работата

Очаквайте добри новини за финансите си през първата половина от месеца. Постъпления от добре свършена напоследък работа е причината да „закърпите“ положението в момента. Не така добре стоят нещата и през втората половина, когато вашият управител Юпитер започва своята ретроградна фаза. Не му се сърдете, а се съобразете с неговото движение, като бъдете една идея по-консервативни и дисциплинирани. Като не се целите прекалено нависоко и не търсите печалба на всяка цена. Не сменяйте работата си през втората половина от май.


КОЗИРОГ

Управлявайте парите си

Вие сте дисциплинирани хора, които спазват стриктно всички обществени норми, ако са наложени от достойни авторитети. Или поне от хора, които вие възприемате като авторитети. Първата половина от месеца ви помага да си стъпите на краката от емоционална гледна точка. През втората половина, когато Сатурн започва своята ретроградна фаза, следва да сте доста консервативни относно финансите и капиталовложенията си. Сериозно да прегледате състоянието на краткосрочните и средносрочните си приходи, разходи и спестявания. Като цяло – да започнете да управлявате парите си по-стриктно.


ВОДОЛЕЙ

Изнервени сте

През май ще бъдете изнервени, поне през по-голямата част от месеца. Дразни ви всичко, което не е под ваша диктатура и строго искате да го промените и „вкарате” в правия път. Тази мисъл ще пронизва ежедневието ви на работа, в личния живот и дори в приятелските среди. Месецът не е подходящ за започване на работа, особено през втората половина. Втората половина е критична и за сферата на любовните ви взаимоотношения. Там не проявявате нужното разбиране, а търсите разбиране от половинката. Считате се винаги за прави, без да проверявате правотата на думите отсреща. Е, спречкванията са сигурни, но пък ще внесат цвят в така или иначе сивото ви ежедневие.


РИБИ

Внимавайте във взаимоотношенията

През май ви очакват доста добри новини относно вашите финансови постъпления и развитието ви в материално отношение през годината. Заради ретроградното движение на Венера обаче сте склонни да приемете всичко това като даденост. Не си мислете, че успехите ви ще продължат бързо, ако не полагате нужните усилия, за да ги задържите при себе си. През този месец ви очакват промени в средата на живот и обкръжението. Много сте доверчиви и можете да допуснете доста недоброжелатели. Внимавайте.


 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *