Времето

Седмична прогноза за времето

през периода 15 май 2020 г. – 21 май 2020 г.

В петък ще има променлива облачност. През деня ще духа слаб вятър от южната четвърт. Минималните температури ще бъдат между 16° и 19°. Максималните температури ще бъдат между 34° и 37°.

От събота до вторник ще преобладава време с променлива до значителна облачност. В понеделник и вторник, на места, е възможно да превали дъжд. На отделни места ще има и гръмотевици. Ще духа слаб вятър, в събота – от запад, в неделя и понеделник – от изток. Във вторник вятърът ще се ориентира от запад. Временно усилване на вятъра по отделните купестодъждовни облаци. Минималните температури ще бъдат между 18° и 21°. Максималните температури в събота и неделя ще бъдат между 28° и 31°, в понеделник и вторник – между 30° и 35°

В сряда и четвъртък ще има значителна облачност, с превалявания от дъжд и гръмотевици. На места валежите ще бъдат интензивни. Ще духа слаб вятър от изток, с временно усилване на вятъра по купестодъждовните облаци. Минималните температури в сряда ще бъдат между 17° и 20°, в четвъртък – между 13° и 16°. Максималните температури в сряда ще бъдат между 23° и 26°, в четвъртък – между 20° и 23°.

Над западните и централни части на Стара планина в петък ще има променлива облачност. Над 1500 м ще духа силен вятър от запад. Максималните температури на 1200 м. ще бъдат около 27°.

От събота до вторник ще преобладава време със значителна облачност. В понеделник и вторник на места е възможно да превали дъжд, придружен от гръмотевици. Ще духа умерен до силен вятър от запад-югозапад. В събота и неделя се очаква слабо захлаждане и максималните температури на 1200 м. ще бъдат около 17°. В понеделник и вторник температурите ще се повишават и във вторник максималните на 1200 м. ще бъдат около 26°.

В сряда и четвъртък ще бъде облачно, с превалявания от дъжд и гръмотевици. Ще духа умерен до силен вятър от запад-северозапад. Температурите ще се понижават и максималните на 1200 м. в четвъртък ще бъдат около 10°.

Максималните температури на 2000 м. през целия период ще бъдат с около 6° – 7° по- ниски от температурите на 1200 м.

Дежурен синоптик: Николай Ятански

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *