11079 четения

Учители от търновската Езикова гимназия броиха до 12, за да изпратят зрелостниците си

С МИЛО И МНОГО ТРОГАТЕЛНО ТЪРЖЕСТВО, КОЕТО НАПРАВИХА ОНЛАЙН, УЧИТЕЛИТЕ И ДИРЕКТОРЪТ НА ЕЗИКОВА ГИМНАЗИЯ „ПРОФ. Д-Р АСЕН ЗЛАТАРОВ“ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО се сбогуваха със своите дванадесетокласници. Седмица преди изпращането директорът на гимназията Смилена Тодорова събра всички педагози, които са работили с настоящите абитуриенти, за да запишат послания към зрелостниците. Посланията бяха оформени в клип, който момичетата и момчетата изгледаха, събрани в обща виртуална класна стая.

„Никой от нас не си е представял празника по този начин. Но не бива унинието да взема превес в днешния ден, в който вие правите първата си крачка в новия живот! Защото, ако болестите убиват тялото, то мрачното настроение погубва душата на човека. Затова напук на всичко нека се усмихнем, защото усмивката е по-силна от гнева! Шумната тълпа, веселата глъчка, празничната суетня, блесналите погледи, вълненията и емоциите, тържествената музика, цветята и шампанското, клаксоните и броенето до дванадесет, усмивките през сълзи пренасяме днес тук – във виртуалното пространство.

Изпращаме ви с благодарност за всички прекрасни мигове, които ни подарихте. Нека всеки следващ ваш ден бъде по-хубав и по-вълшебен от днешния“, каза в емоционалното си слово г-жа Тодорова. И призна, че изпраща 13-ия си випуск, но такова изпращане никога до момента не е преживявала. Със специално подготвени думи се обърнаха към децата и шестимата класни ръководители, както и всички учители, които през последните пет години са работили с абитуриентите.

ОТЛИЧНИЧКА НА ВИПУСКА Е БОЯНА УЗУНОВА, КОЯТО ПОЛУЧАВА И ПОЧЕТНОТО ОТЛИЧИЕ „АУРА“. Освен че завършва училище с пълно отличие, тя е победител и в националното състезание Bulgarien liest vor, има отличия от различни езикови и литературни конкурси, състезател е по бадминтон, член е на Градския ученически парламент, освен това е актриса в училищната театрална трупа. Бояна има награда и за най-добър авторски сценарий за постановката „За феите и още нещо“ на Шестия театрален фестивал Vorhang auf für Deutsch.

Още две момичета си тръгват от училище с почетна грамота „Аура“ – Йоанна Йорданова и Мила Николова от 12 „е“. Те са с отлични дипломи и с множество награди от национални езикови конкурси и олимпиади. Други 25 момичета и момчета са удостоени с почетни грамоти „Асен Златаров“.

Сашка АЛЕКСАНДРОВА

Сн. авторката

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *