Спортният министър посочи 5 юни за старт на първенството в елита

Дино Мартинович се прибра във Велико Търново, Фло Боджадж още е в Англия

 

От днес професионалните футболни отбори у нас подновяват групови тренировки. Вчера министърът на младежта и спорта Красен Кралев издаде заповед, с която се разрешава подновяването на футболните първенства в Първа и Втора професионална лига на 5 юни. Мачовете ще се играят без публика. До стартирането на официалните срещи се допуска организиране и провеждане на подготвителен триседмичен период за възстановяване тренираността на играчите:

– Първи етап за провеждане на подготвителния тренировъчен процес в професионалния футбол – от 15.05.2020 г. до 20.05.2020 г., като тренировъчни занимания на открито да се провеждат на групи с до петима спортисти и до двама треньори.

– Втори етап за провеждане на подготвителния тренировъчен процес в професионалния футбол – от 21.05.2020 г. до 26.05.2020 г., като тренировъчни занимания на открито да се провеждат на групи с до 11 спортисти и до трима треньори.

– Трети етап за провеждане на подготвителния тренировъчен процес в професионалния футбол – от 27.05.2020 г. до 4.06.2020 г., като тренировъчни занимания на открито да се провеждат с целия отбор. В етапа се разрешава провеждането на контролни срещи без публика.

Етапите и сроковете за подготовка са изцяло съобразени с предложението на Българския футболния съюз (БФС).

Задължително е спазването на строги противоепидемични мерки.

Със същата заповед от вчера се допуска упражняването на колективни спортове за аматьори с до 12 участници без състезателен характер, без публика и само на открити места, при спазването на всички противоепидемични мерки.

В сряда късно през нощта във Велико Търново се прибра Дино Мартинович. Словенецът пътува с автомобил, но преди да поднови тренировки, ще изкара 14-дневен карантинен период. Очаква се в близките дни да се завърне от Англия и Фло Боджадж, като и за него карантината е задължителна.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.