Спорт

Без пауза между настоящия и идния сезон в efbet Лига

Футболистите и треньорите в отборите от елита няма да имат пауза между настоящия и новия сезон. Това стана ясно след проведения в петък Изпълком на БФС. От централата потвърдиха, че първенството на efbet Лига ще се възобнови на 5 юни с двубоите от 25-ия кръг на редовния сезон.

След изиграването на 26-ия кръг от редовния сезон плейофната фаза ще се проведе във вариант от 5, вместо от 10 кръга, като липсата на публика в случая до голяма степен би елиминирала фактора “домакинско предимство”. Полуфиналите за Купата на България ще бъдат в два мача, а финалът ще се играе на 1 юли.

След приключване на 31 кръга ще има баражи за европейска квота, както и за участие в Първа професионална лига през следващия сезон, като планът е сезон 2019/2020 г. да завърши на 17 юли.

При успешно доиграване на шампионата в този формат финалът за Суперкупата на България ще се проведе на 22 юли, а стартът на сезон 2020/2021 ще бъде даден на 25 юли.

Този график на практика показва, че играчите няма да имат време за лятна почивка и им предстои много дълъг период на натоварване.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *